ÉRETTSÉGIZNI FOGSZ? Közösségi szolgálat és közérdekű önkéntes munka nálunk!

TÁMOGASD ADÓD 1%-VAL AZ EGYESÜLETÜNK MUNKÁJÁT! 18291458-1-43

Szövetségi tagságunk:
mdlsz w120

Már nagyon rég adós voltam ezzel a cikkel, tehát lássuk milyen is volt a tavalyi 3 fegyver kupa Dabason, mert szerencsére idén június 28-án ismét megrendezésre kerül, ugyancsak a BadBone pályán. Szikrázó napsütés és 30 fok feletti hőmérséklet. Ilyen körülmények közt kezdtük meg a tavalyi airsoft 3 fegyver kupát. Míg az előtte, az egyesületünk által megrendezett Viktória Action Air kupán a gyorsaság szerepe dominált, addig a 3 fegyver kupán inkább a megfontoltság került előtérbe. Ugyanis egy IDPA versenyhez hasonlóan papírcélokon a nem alfa területen elért találatok súlyos időmegvonással jártak, továbbá pályabejárásra sem volt lehetőség a pálya meglövése előtt.


Már az első pálya meglövése segíttette a résztvevőket az IPSC-ből áthozott szokások háttérbe szorítását, mivel megint csak az IDPA-hoz hasonlóan, a fedezékhasználat és a taktikai sorrend (a célok leküzdése megjelenésük illetve távolságuk szerint) betartása is kötelező volt. Itt még láthatóak is voltak a különböző távolságban elhelyezett papír és fém célok, melyeknek egy részét pisztollyal másik részét pedig karabéllyal kellett leküzdeni, viszont a második pálya már komolyabb feladat elé állította a lövőket. Indulás kintről, majd a „házba” érkezve szobáról szobára kellett leküzdeni a célokat, ami számtalan hiba forrását jelenhette, amennyiben a lövő hanyag munkát végzett és félvállról vette a szobák átfésülését.

A folytatásban a harmadik pályára érkeztünk, mely két funkciót is betöltött a verseny folyamán; ez szolgát a hatodik pályaként, melyet 3 fős csapatban is meg lehetet lőni. Egy nyílt placcon a mocsár mellett egy olívzöld terepjáró parkolt, melyből a versenyző a sofőrülésről pattant ki pisztolyával, hogy meglője a jeep bal oldalán elhelyezett közeli célcsoportot. Majd pisztolyát megbízható karabélyára cserélve, mely a jármű platóján volt elhelyezve, meglőtte a jeep hátuljától tisztes távban elhelyezett fém célokat. Ezt követően pedig visszasietett a jeephez, hogy a karabélyt sörétes puskára cserélje, amivel a közelben elhelyezett ugyancsak fém, de közeli célokat is végiglőhette. Természetesen a hatos pálya feladata ugyan ez volt azzal a különbséggel, hogy kisorsolták a három tag közül ki melyik fegyverrel lövi meg a feladatot. Míg az egyik lőtt, a többi várt a sorára.

Ezen kívül már csak két másik pálya volt hátra. A negyedik egy ugyancsak, amásodikhoz hasonló, „épületes” pálya tele meglepetésekkel, míg az utolsón ismét szerepet kapott a sörétes puska is a másik két fegyvernem mellett. A hőség ellenére mindenki példásan állta nap erejét és végig küzdte a feladatokat. Remek hangulatban zajlott a verseny és reméljük, hogy idén még többen kapnak kedvet, hogy megvillogtassák tudásukat mind három fegyvernemben. Mi ott leszünk ;)

A következő 3 fegyver kupa verseny 2014. június 28-án lesz. A verseny Facebook eseményéhez katt ide

A gallériához katt ide!

Palotai Balázs ”Bro”

 

Partnereink

airsoftdepofonixairsoft legiosmilitary logo