2013. május 23. Egyesületünk tagjai már ezen a csütörtöki napon elkezdték a stand és az IPSC pálya felépítését a budapesti X. kerületben található Merkapt Sportpark területén.

Pénteken hajnalban érkeztünk és befejeztük a munkálatokat, majd a pálya végső tesztelése után fél 9-kor megnyitottuk kapuinkat a XII. Budapesti Nagy Sportágválasztóra érkező érdeklődő diákok számára. A srácok érkezéskor a bejárattal szemben felállított sátorban megtekinthették airsoft fegyvereinket, védőfelszerelésünket, melyeket airsoft játékokon használunk, de amint megtudták, hogy a hátunk mögött felállított pályán kipróbálhatják az airsoft szituációs lövészetet a kiállítottakhoz hasonló fegyverekkel késlekedés nélkül a pálya bejárata felé siettek.

 

 

 

 

 

A nagy sor ellenére mind a fiúk mind a lányok türelmesen kivárták, hogy sorra kerülhessenek. Aztán a lövészet után sokan visszatértek, hogy minden kiállított puskát közelebbről is szemügyre vehessenek. Tagjaink és barátaink egész nap az érdeklődők rendelkezésére álltak illetve segítettek megtalálni a válaszokat a különféle airsofttal kapcsolatos kérdésekre. Viszont nem csak a gyerekek figyelmét keltette fel az airsoft mint sport, mivel a pénteki napon délután 2 órától már a nagyközönség előtt is nyitva álltak a kapuk illetve érkeztek érdeklődők más sportágak standjaitól is, többek között Bárdosi Sándor olimpiai bajnok birkózónk is megmérettette magát az airsoft szituációs lövészet terén.

 

 

 

 

 

Szombaton már a családoké volt a főszerep. Reggel 9 órától délután 5-ig folyamatosan érkeztek érdeklődők és egy kellemesen eltöltött nap keretein belül a család minden tagja kipróbálhatta pályánkat nemtől és kortól függetlenül. A rendezvényen közel 20000 ember volt jelen a két nap leforgása alatt. Reméljük sok embernek tudtunk maradandó élményt nyújtani és bízunk benne, hogy a következő szeptemberben (13-14) megrendezésre kerülő XIII. Budapesti Nagy Sportágválasztóig még sokan megkeresnek minket, hogy elkezdhessék sportszerűen űzni az airsoftot.

 

 

 

 

 

Köszönjük partnereink, hogy hozzájárultak a hazai airsoft népszerűsítéséhez: Magyar Dinamikus Lövészsport SzövetségKeleti Front, Airsoft OneLégiós MilitaryIBW Sport és Szabadidő Egyesület és Sólyomszem Lövésztábor.

 

A teljes galériát itt tekintheted meg:

 

XII. Budapesti Nagy Sportágválasztó 1. nap

XII. Budapesti Nagy Sportágválasztó 2. nap

 

Továbbá, íme egy rövid videós ismertető

 

Palotai Balázs "Bro"