ÉRETTSÉGIZNI FOGSZ? Közösségi szolgálat és közérdekű önkéntes munka nálunk!

TÁMOGASD ADÓD 1%-VAL AZ EGYESÜLETÜNK MUNKÁJÁT! 18291458-1-43

Szövetségi tagságunk:
mdlsz w120

Tavalyhoz hasonlóan, ismét hétágra sütött a nap a dabasi Badbone pályán, minek köszönhetően idén is sokan érkeztek az ország több részéről (többen mint tavaly) az imáron 2. alkalommal megrendezett 3 fegyver kupára. A versenyt persze ismét a Dabas SAS csapata szervezte meg. 22 lövő kezdte meg a pályák leküzdését 2 nagyobb csoportban, szikrázó napsütésben, amihez sajnos itt-ott erősebb szél is társult megnehezítve ezzel a távoli célok pontos leküzdését.

 

Persze nem csak a szél és az erős napsütés tette próbára a versenyzőket. Rögtön az első pályán egy személyt kísérve kellett túlverekedni magunkat 4 célon, vigyázva, hogy a köztük elhelyezett vétlen ne szenvedjen találatot. A feladat ezen részét erősebb kezünkben viselt pisztolyunkkal kellett végrehajtanunk. A 4 célra táranként 10 BB állt rendelkezésünkre, tehát a feladatot meg lehetett oldani egy tárral is. A folytatásban pedig a kísért személyt a bal oldali fedezék mögé kellett eljutatni, ami sokaknak eljárási hibával végződött, ugyanis esetükben a báb rossz oldalt kötött ki. Miután felszabadult mindkét kéz, a fedezékben már előre elhelyezett karabélyunkkal a távoli két célt továbbá egy fém megállító célt is meg kellett lőnünk.

 

Folytatásként a tavalyi verseny kedvenc helyszínére, a jeep körüli placcra érkeztünk. Kezdés a kocsiban pisztollyal, majd 4 cél meglövése után kiszállás, a pisztoly tokba került. A versenyző ezt követően a platóhoz sietett, felvette betárazott karabélyát majd az autó végénél a földre hasalva meglőtte óvatosan a kocsi elejétől nem messze elhelyezett 2 célt, az egy darabb no shoot két oldalán. Ezt követően felállás, majd a karabélyt sörétesre cserélve, a hátra maradt 2 célt és az 1 megállító célt is gyorsan, de leginkább pontosan leküzdötte a lövő.

Kisebb szünet után következett a 3. és 4. pálya, melyek viszonylag gyorsan leküzdhetőek voltak, de az előzőekkel szemben sokakat megleptek. Rögtön a hármas pálya elején egy pályán lecsúszó papírcélba kellett 6 gyors találatot bejutatni miután erős kezünkkel saját magunk indítottuk el lefele a célt egy kötél megrántásával, rögvest az óra startjelét követően, pisztolyunk pedig csakis az indítás után tölthettük csőre. A cél leérkezve sajnos kitakarva maradt úgyhogy, aki menet közben nem lőtte meg, csak leshette, hova tűnt a cél. Viszont a feladat itt még nem ért véget, mivel egy fedezékkel hátrébb elhelyezett karabélyával a versenyzőnek az időt is meg kellett állítania a megállító cél eltalálásával. Hasonlóan gyors és mégis meglepő pályának bizonyult a 4-es, ahol a Militansshop által felállított EAT rendszerből kivitelezett két fél pályát kellett minél gyorsabban meglőni pisztollyal, majd karabéllyal.

Végül az utolsó két pálya sem okozott csalódást a résztvevőknek. Az 5. pálya majdhogynem teljesen ismeretlen szituáció elé állította a résztvevőket. Ismét kötélrántással kezdtünk, csak most az épület előtt. A kötél az ablakban elhelyezett mozgócélt hozta működősébe. Pisztollyal leküzdöttük, majd magunkhoz véve egy sörétest belőttük az ajtót, amit 3 félbevágott papírcél jelképezett. Ezt követően magunkhoz vettük karabélyunkat és az épületet pisztollyal átkutatva végighaladtunk összes célon (persze nem mindenki). Majd az épület végében karabélyunkkal a külső 4 célra is leadtunk 2-2 lövést és végül 1-et a megállító célra is. És persze zárásként idén is 3 fős csapatokba verődve, a 6. pályát 3-an, egymást váltva lőtték meg 3 különböző fegyvernemmel. Ismét remek versenyt hozott össze a Dabas SAS és a sok várakozás és nap égetése ellenére nagyszerű hangulatban telt el ez a szombati nap is.

Egyesületünk eredményei:

Férfi 3. helyezés: Palotai Balázs

Férfi 4. helyezés: Nándorfi Tamás

Férfi 5. helyezés: Vitéz Balogh László

Csapat 2. helyezés: Nimród Airsoft Troop

Nándorfi Tamás

Vitéz Balogh László

Gecsei Márton

 

További képek itt és itt.

 

Palotai Balázs "Bro"

 

Partnereink

airsoftdepofonixairsoft legiosmilitary logo