ÉRETTSÉGIZNI FOGSZ? Közösségi szolgálat és közérdekű önkéntes munka nálunk!

TÁMOGASD ADÓD 1%-VAL AZ EGYESÜLETÜNK MUNKÁJÁT! 18291458-1-43

Szövetségi tagságunk:
mdlsz w120

 

III. Mikes Kupa

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a Mikes IPSC Action Air Kupa, a battonyai Mikes Kelemen Gimnázium szervezésében. Az Airsoft SE tagjai (idén is a Nimród Airsoft Troop tagjai alkották az ASE csapatát) a verseny előtt egy nappal, nemzeti ünnepünk napján érkeztek Battonya városába, hogy rendelkezésre álló felszerelésükkel illetve munkájukkal segítsék a gimnázium csapatát a pályák megépítésében.

 

 

A remek hangulatú szombati nap után, szállásunkról korán érkeztünk a suli tornaterméhez, hogy a bírók illetve segítőik minél előbb végezhessenek az elkészült 6 IPSC pálya meglövésével (6 pisztoly illetve ezek közül 3 puska is). 9 órától már elkezdtek megérkezni a résztvevők és örömmel tapasztaltuk, hogy sokan neveztek az ország más részeiről is valamint egy csapat, az AŠK Vranov Szlovákia színeiben. A hazai csapatok közül, a Dabas S.A.S., a Zen Sport RSE (Sólyomszem lövésztábor) csapata mellett képviseltette magát a KASE (Kecskeméti Airsoft Taktikai Csapatjáték és Fogyasztóvédelmi Egyesület) és a bajai S.A.B. (az Airsoft Centrum) csapata is, valamint ismét nevezett egyesületünk csapata, a Nimród Airsoft Troop.

Az első két kisebb pálya a kis tornateremben kapott helyett, melyek közül az első egy instabil lőállást tartalmazott, melyről egy szekrény takarásából kellett leküzdeni az 5 felállított IPSC mini papír célt, a két vétlen (No Shoot) elkerülésével majd a feladatot a fém megállító cél meglövésével lehetett lezárni. A második pályán zsámolyról zsámolyra mozogva lőtték meg a versenyzők az adott zsámollyal szemközti célcsoportokat. A „vízbelépés” eljárási hibát vont maga után.

 

Miután a csapatok, más néven squadok végeztek a kisteremben, a versenyt a nagyteremben felállított 4 pályával folytathatták, melyek közül hármat puskával is meg lehetett lőni. Mindegyik jól sikerült, ötletesen kivitelezett pálya lett, ami sokszor nem kevés fejtörést okozott a résztvevőknek. A harmadik pálya, mely egyben az első puska pálya is volt, a több helyen és magasságban elhelyezett ablakaival könnyűnek tűnhetett első ránézésre, ám érdekes volt nézni, ki milyen nehézséggel próbált meg felállni az ingoványosnak mondható tornászmatracról. Az ezt követő pályán versenyzőnk egy irodai közegből indult meg. Az asztalon elhelyezett fegyverét és a használni kívánt tárakat a kezdésig nem érinthette meg kezei pedig, tarkóján átkulcsolva pihentek. Az asztaltól felállva leküzdhette a szobában és az ablakon keresztül látható célokat, illetve a takarásban levő mozgócélt, miután egy kötél segítségével mozgásba hozta azt. Továbbhaladva pedig már csak két összetettebb pisztoly és puska pálya várta a versenyzőket, melyek megint csak más és más végrehajtást tettek lehetővé.

 

Reméljük, senkinek sem szegte kedvét az eredményre való várokozás, hisz mind az ebéd alatt és mind a verseny teljes ideje alatt remek hangulat jellemezte a légkört. Hasznos tapasztalatokkal és remek élményekkel térhettek haza a résztvevők és számos díj talált gazdára. Számunkra mégis az a legnagyobb öröm, hogy évről évre és versenyről versenyre új arcok tűnnek fel a mezőnyben, színesítve ezzel a hazai airsoft szituációs lövészetet. Külön kiemelném, hogy nem csak felnőtt, hanem hölgy, junior és már kid kategóriában is egyre több az új résztvevő.

A galériához katt ide.

Racsits Zoltán képei itt.

Legközelebb pedig találkozzunk április 12-én Budapesten a Waffenorg lőtéren megrendezésre kerülő Airsoft IDPA Versenyen!

Palotai Balázs ”Bro”

Partnereink

airsoftdepofonixairsoft legiosmilitary logo