ÉRETTSÉGIZNI FOGSZ? Közösségi szolgálat és közérdekű önkéntes munka nálunk!

TÁMOGASD ADÓD 1%-VAL AZ EGYESÜLETÜNK MUNKÁJÁT! 18291458-1-43

Szövetségi tagságunk:
mdlsz w120

A szlovákiai Action Air Ŝkoda Kupa (Action Air Ŝ-Autoservis Cup)

Szombaton reggel indult el Budapestről a magyar csapat egyik fele, és egy fél napot és egy fél országot felölelő utazás után a Dabasiak, a Sólyomlövészesek és az Airsoft SE csapata találkozott a Mikes Gimnázium airsoft osztályával a szlovák oldalon, Sátoraljaújhelytől nem messze. Estére értünk Vranov városába, ahol másnap reggel kezdődött meg az Action Air Ŝkoda Kupa (Action Air Ŝ-Autoservis Cup 2013).

 

A verseny helyszínén (egy helyi iskola kosárlabda pályáján és annak egy külön kistermében) 6 pálya várta a résztvevőket, melyek a rajzok alapján nem rejtettek nagy meglepetéseket. Ám a pályáknak nekirugaszkodva, mégis minden versenyzőnek újra kellett gondolnia a fejében összeállított leküzdési tervet.

9 fős csapatunk (squad) sorban haladt a pályákon. Az első pályán (mely a külön tornateremben kapott helyet) két indulási pont közül is választhattak a résztvevők, majd végighaladva a pályán, betartva a 90 fokos biztonsági szöget és tetszőleges sorrendben leküzdve az ellenfeleket, minimum 29 találatot kellett elérni, melyből az utolsónak a középen elhelyezett fém megállító célt kellett érintenie. Több fajta megoldást láthattunk még sqaudon belül is, de többnyire a bal oldali kiinduló pontot választottuk.

Miután mind a 9-en végeztünk, elhagytuk a kistornatermet és tovább vonultunk a hátralévő 5 pálya irányába, melyek mind a fedett kosárlabdapályán kaptak helyet. Elegáns tornacsarnokról van szó, mely egy megemelt nézőtérrel is rendelkezett, ahonnan a hozzátartozók biztonságban figyelemmel tudták kísérni a rendezvényt. Soron következő pályáinkat egymás után kellett leküzdeni, mivel a 2-es és 3-as pályákat egymás mögé építették fel. Ezek az előző nagyobb pályával ellentétben, kis lövésszámú és minimális mozgásigényű pályáknak számítottak. A 2-es pályánál egy irodai szituációba csöppentünk: egy számítógépnél ültünk, majd sípszóra kellett leküzdenünk a célokat (itt már mozgócélok is előkerültek) kevesebb, mint 10 lövéssel. Majd továbbhaladva a 3-as pályára, fegyverünket és használni kívánt tárainkat egy dobozba kellett helyeznünk, amit csak a kezdés után a doboz kinyitásával vehettünk magunkhoz. Itt ugyancsak alig 10 lövésből meg lehetett oldani a feladatot.

Rövid pihenő után folytattuk a versenyt a 4-es pálya megismerésével és leküzdésével, melynek érdekessége volt, hogy a versenyző csakis kizárólag a falon látható felfele nyíló csapóajtókon keresztül férhetett a leküzdendő célokhoz. Választható kiindulási pont és 6 ajtó állt a lövők rendelkezésére, mivel a felső célokat magasságunkhoz mérten mindkét oldalon két helyről lőhettük meg. Kis helyen kellett mozogni, de ahhoz képest elég sokat, mivel ajtó és ajtó között elég gyorsan kellett helyet váltani, ugyanakkor az egész feladatot meg lehetett oldani mindössze egy tárral (19 lövés).

Közeledtünk a verseny végéhez, de hátra volt még két igencsak mászkálós és ötletes pálya. A soron következő 5-ös már sokaknak komoly fejtörést okozott. Több bukó és papír cél között volt egy mozgó cél, melyet természetesen egy bukó cél kiiktatása hozott működésbe. Volt, aki ezt elfelejtette, többen pedig visszasiettek, hogy a mozgócélon is meglegyen a szükséges találat, ami persze értékes időbe került.

És végül elérkeztünk a 6-os pályához, mely sokunknak a kedvence lett. Ez egy hordókkal teletűzdelt pálya volt, középen egy alacsony alagútszerű átjáróval. A hordók tövében bukócélok a pálya egész területén, viszont a megállító cél a túloldalra került. Fegyverünket és használni kívánt tárainkat két külön hordóra kellett elhelyezni a mozgástéren belül, majd az indító szignálra magunkhoz vehettük a tárakat és fegyverünket is, majd leküzdhettük a célokat a kívánt sorrendben, és persze az alagútban figyelni kellett, nehogy véletlen leverjünk egy lécet, ami bűntető pontot ért volna.

Mindent összevetve érdekes és hangulatos versenyt zártunk, rengeteg pozitív tapasztalattal tértünk haza és még egy második lady helyezéssel is dicsekedhettünk (Kardinál Eszter - Dabas SAS). Reméljük hamarosan itthon is sor kerülhet egy hasonlóan színvonalas és vidám airsoft IPSC versenyre.

További képekért pedig katt ide és ide!

Lengyel barátaink videója a versenyről pedig itt tekinthető meg.

Palotai Balázs ”Bro”

Partnereink

airsoftdepofonixairsoft legiosmilitary logo